Wednesday, April 12, 2023

Hoe maak je een presentatie met Google Slides?

 In deze handleiding leert u hoe u een Google Presentaties-presentatie maakt die lijkt op een PowerPoint-presentatie. Presentaties hebben een breed scala aan toepassingen in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs.

Stappen

1. Open de Google-startpagina en selecteer het raster in de rechterbovenhoek. Klik vanaf daar op het Drive-pictogram. Als u bent uitgelogd, wordt u naar een inlogpagina geleid; anders wordt uw Drive weergegeven.

* U kunt ook rechtstreeks naar de pagina Dia’s gaan door te typen en in te loggen als u dat nog niet heeft gedaan.

* Maak meteen een Google-account aan als je er nog geen hebt!

2. Klik op het blauwe pictogram Nieuw aan de linkerkant van de pagina vanuit uw Drive. Kies ‘Google Presentaties’ in het vervolgkeuzemenu.

* Beweeg uw cursor over de pijl aan de rechterrand van de Google Presentaties-optie om een meer beperkt vervolgkeuzemenu weer te geven. Vanaf dit punt kunt u kiezen tussen het gebruik van een sjabloon of een lege dia om uw presentatie op te bouwen.

3. Als u zich op de pagina met dia’s bevindt, kiest u een nieuwe optie voor het maken van dia’s in het menu bovenaan de pagina. Voor een lege dia klikt u op het witte vierkant met het plusteken of selecteert u een van de sjablonen. Er verschijnen meer sjablonen wanneer u de optie Sjabloongalerij selecteert.

4. Geef uw dia een naam en selecteer een thema. Daarnaast wordt u gevraagd een onderwerp voor uw presentatie te kiezen. In dit voorbeeld wordt het thema “Luxe” gebruikt. Klik op de tekst ‘Naamloos’ bovenaan om deze een nieuwe naam te geven. Wanneer jij of iemand anders de presentatie bekijkt, verschijnt dit in de browserbalk.

* Zorg ervoor dat u op de gebieden klikt waar u wordt gevraagd om tekst in te voeren om een titel en ondertitel toe te voegen.

5. Voeg nieuwe dia’s toe. Er is een kleine Plus-knop in de linkerbovenhoek. Klik hier om de standaard titel- en hoofddia te genereren. Om de structuur te wijzigen, klikt u op het kleine pijltje ernaast. Dit zal een aanzienlijk vervolgkeuzemenu openen met tal van verschillende lay-outs.

* Door de lay-outoptie op de bovenste bewerkingsbalk te kiezen, kunt u ook de lay-out van een bestaande dia wijzigen.

6. Voeg afbeeldingen toe. Klik op invoegen in de bovenste bewerkingsbalk. Selecteer vervolgens Afbeeldingen in de vervolgkeuzelijst. U kunt uw eigen afbeelding uploaden vanaf uw computer, een foto maken met uw webcam, een foto maken met uw schijf, een afbeeldings-URL plakken, een afbeelding zoeken in uw Google-fotoalbums, een afbeelding zoeken op uw schijf of er online naar zoeken met behulp van Google, LIFE of stockfoto’s. Er verschijnt een venster met verschillende afbeeldingsopties.

7. Voeg tekst toe. Als er momenteel geen lege plek is met de prompt ‘klik om tekst toe te voegen’, klik dan op het vak met een T in de bovenste bewerkingsbalk om een tekstvak toe te voegen. De bewerkingsbalk heeft opties voor het wijzigen van het lettertype en de grootte van de tekst, evenals de vetheid, onderstreping en cursivering direct naast elkaar. In de bewerkingsbalk zijn ook keuzes voor uitlijning en regelafstand beschikbaar. Als u de inspringing wilt wijzigen en een genummerde lijst of lijst met opsommingstekens wilt toevoegen, klikt u op meer aan de rechterkant van de balk.

8. Animeren. Klik met de rechtermuisknop op tekst of een afbeelding, bij voorkeur degene die u eerst wilt animeren en navigeer naar de onderkant van het vervolgkeuzemenu waar Animeren staat. Het door u gekozen onderdeel moet blauw gemarkeerd zijn. Klik vanaf daar op de rechthoek Fade in, wat de standaardanimatie is. In het vervolgkeuzemenu kunt u een animatie kiezen. Er is nog een rechthoek eronder met de woorden Kies of je wilt dat de animatie handmatig of automatisch start door hier te klikken. Als u wilt dat het per alinea wordt geanimeerd, wat wordt aanbevolen voor lijsten met opsommingstekens, kunt u het vakje aanvinken. Sleep de balk eronder om het tempo van elke animatie te wijzigen.

* Elke keer dat u een animatie aan een element toevoegt door op de blauwe knop “+ Selecteer een object om te animeren” te klikken, worden de animaties van dat element verzameld. Om ze allemaal te bewerken, klikt u erop.

* Door de standaardknop ‘Dia: Geen overgang’ boven aan de zijbalk te selecteren, kunt u de manier wijzigen waarop dia’s in elkaar overgaan. U hebt de mogelijkheid om op slechts één dia of op alle dia’s te solliciteren.

* Klik onder aan de zijbalk op Afspelen om een voorbeeld van je animaties te zien.

* Sleep elke animatie omhoog of omlaag om de reeks aan te passen nadat u deze hebt verwijderd door op de kleine x op de rechthoek te klikken.

9. Wanneer u klaar bent met bewerken, drukt u op de deelknop om de machtigingen voor uw presentatie te bewerken. Zoek met behulp van hun namen of e-mailadressen de personen met wie u wilt delen en wijzig vervolgens hun machtigingen door op het potloodsymbool naast hun naam te klikken. Ze kunnen het document nu bekijken, bewerken of erop reageren. U kunt uw specifieke presentatielink verkrijgen door op “Get shareable link” te klikken zodra u op de knop klikt. Klik op Gereed als u klaar bent.

10. Klik op “Present” in de rechterbovenhoek om het voltooide project te zien. Gebruik de pijltjestoetsen of de pijltjes onderaan het scherm om van dia naar dia te gaan. De vier naar buiten wijzende pijlen voor volledig scherm, de naam van de huidige dia om naar een andere te gaan, de kronkel onderaan om de laserpointer te activeren en het tandwiel voor instellingen kunnen allemaal worden aangeklikt. U kunt ook de presentatorweergave activeren, waarmee u sprekersnotities kunt lezen en vragen van het publiek kunt beantwoorden.

Mocht uw probleem onopgelost blijven, stel uw vraag dan in onze Google Nederland Bellen. we zullen ervoor zorgen dat we je op elke mogelijke manier helpen.



No comments:

Post a Comment

Hoe Google-fout 500 op te lossen

 Google is een onmisbaar hulpmiddel voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Van zoekopdrachten en e-mail tot cloudopslag en andere...